UDI (Unique Device Identification)

Print og verifikation af GS1 stregkoder og UDI labels til medicinsk udstyr

Vi har stor ekspertise i GS1 stregkoder og standarder, og har integreret og implementeret forskellige UDI løsninger for virksomheder de seneste år. Vi lægger stor vægt på at kunne hjælpe vores kunder bedst muligt, og tilbyder ud over verifiere, forskellige typer software og printløsninger.

 

 

Hvad er Unique Device Identification (UDI)?

Stregkoder på medicinsk udstyr

UDI-Systemet, også kaldet Unique Device Identification eller blot UDI, er et system til at mærke og identificere medicinsk udstyr med en stregkode og læseligt tekst, igennem dets distribution og levetid.


FDA etablerede Unique Device Identification (UDI Final Rule) i september 2013 i USA, i 2017 blev UDI-systemet vedtaget i EU med en forordning for medicinsk udstyr (MDR og IVDR). UDI systemet omfatter krav til identifikation, mærkning og stamdatainformation, og det betyder bl.a. at alle produkter skal mærkes med UDI i form af læseligt tekst og en stregkode.


UDI koden består af to dele, en Device Identifier (DI) og en Production Identifier (PI). Device Identifier (DI) er en statisk information som definerer produkttype og producent, som fx et varenummer. Production Identifier (PI) er en variabel information, som definerer produktionen af produkter, fx serienummer, udløbsdato og batchnummer.

Verifiere

Verificering af UDI stregkoder på medicinsk udstyr

For at være i overensstemmelse med Unique Device Identification (UDI), skal stregkoderne testes og verificeres med en stregkode verifier i henhold til ISO/IEC og GS1 standard.

 

Vi tilbyder et bredt sortiment af verifiere, som er designet til at verificere og dokumentere indhold og kvalitet af 1D og 2D stregkoder. Vi har stor erfaring med stregkoder og UDI løsninger til medicobranchen, og kan derfor hjælpe med både rådgivning og validering.

Software til UDI

Komplet software system til print og verifikation af labels til medicinsk udstyr

Vores print applikation er udviklet til at sikre 100% label inspektion og stregkode verifikation. Applikationen er integreret med Microscan LVS-7500 label inspektionssystem og BarTender printmotor sikrer, at alle UDI labels er i overensstemmelse med GS1- og ISO/IEC standarderne.